Corel bloeit op door omgewaaide boom

15-05-2018

Deventer - In Buurthuiskamer Zandweerd staat voor iedereen de koffie/thee klaar. Het initiatief heeft de Tulp verlaten en huist nu in Corel aan de Zwolseweg 190. In juni wordt het officieel geopend maar er gebeurt nu al heel veel.

Door Gerreke van den Bosch

Kunstenares Josien ten Dijk is vrijwilliger bij de Buurthuiskamer. Zij heeft een project opgezet waarbij buurtbewoners gezamenlijk werken aan een groot kunstwerk. ,,Een dikke, vier meter hoge boomstam is de basis. De boom ligt nu nog op het grasveld bij de van Vlotenhof en is met de storm in december omgewaaid. Deventer Groenbedrijf gaat het plaatsen op het plein voor het gebouw. Wij zijn nu bezig om een model te maken. We brainstormen over de mogelijkheden. Het moet een kunstwerk worden dat we om het half jaar kunnen veranderen. Elke dinsdagochtend en donderdag éénmaal per veertien dagen ben ik aanwezig. Tussen 9.30 uur en 12.30 uur zijn de deelnemers er ook. Ons groepje bestaat nu uit een vaste kern van vier personen een aantal ad hoc medewerkers. We zoeken drie kunstkaarten uit met afbeeldingen van werk van kunstenaars. Daar laten wij ons door inspireren", vertelt drijvende kracht Josien. Het project sluit goed aan bij het motto van de buurthuistafel: 'Voor u, voor jou, voor iedereen'. Gezellig genieten van elkaars aanwezigheid, gezelligheid en creativiteit. Het nodigt ook uit tot praten, zo ondervindt Josien. ,,Naar aanleiding van een getrokken kunstkaart met een doolhof, reageerde iemand met de woorden: zo ziet mijn leven er nu uit. Ik weet niet zo goed waar ik aan toe ben. Het is mooi dat mensen zich op hun gemak voelen. Je wordt uitgenodigd om te praten en als je geen zin hebt, dan laat je alleen de kaart zien. Het is geen therapie."

Om de gemaakte kunstwerken komt een lijst en dan wordt het opgehangen. Iedere maand verandert het. ,,Ik zit hier nu vanaf begin maart, toen 'Bij de Halte' startte in dit pand. Ik heb nu ook een expositie samen met Tys Damhuis (fotografie) en ik heb monoprints en linoleumsnedes hangen."

'Bij de Halte' is een broedplek waar buurt, bedrijfsleven en zorg samenkomen in het 'hart' van de Zandweerd. Activiteiten worden georganiseerd door buurtgenoten, bedrijven, het sociale team, zorgaanbieders en ZZP'ers. Aansluiten betekent 'proeven aan'. Daar mag het bij blijven, of uitgebreid worden naar deelname en wellicht zelf organiseren, https://bijdehalte.nl/

Bron: https://www.deventerpost.nl/nieuws/algemeen/428443/corel-bloeit-op-door-omgewaaide-boom- 

©2019 Stichting Buurthuiskamer de Zandweerd | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin