'Bij de Halte' is nu officieel geopend

28-05-2018

Deventer - De vrijwilligers zijn druk bezig geweest met het verspreiden van uitnodigingen in de wijk Zandweerd en daar is gehoor aan gegeven. De vlag hangt trots te wapperen voor de ingang en de grootste huiskamer van Deventer is klaar om haar buren te ontvangen. Er staan om 15.00 uur al een grote groep buren, familieleden, vrienden, collega ondernemers en netwerkpartners uit MKB en het sociale domein op het plein te wachten. Na hard werken is 'Bij de Halte' op vrijdag 25 mei officieel geopend.

Om 15.15 uur neemt initiatiefnemer Ilona het woord en spreekt tot de menigte: 'Bij de Halte is nu al een begrip en een thuis voor velen. Hoe bijzonder is dat wij dat samen in korte tijd hebben gerealiseerd.' En ook Lida Zegel van GroenLinks beaamt dit. Lida had gevraagd of ze gebruik mocht maken van het moment en biedt Ilona het Klaviertje vier aan als blijk van waardering namens de fractie. Ook doneert ze een doos met koffie en een pakket met spelletjes van spelletjeswinkel Koning Willem. Als Ilona de enorme lijst van mensen opnoemt om ze te bedanken, blijkt nogmaals hoeveel mensen zich al verbonden hebben en daadwerkelijk dagelijks of wekelijks iets betekenen. Natuurlijk is daar ook het moment om huismoeder Natasja te bedanken en even in het zonnetje te zetten. Want de combinatie Natasja en Ilona is de motor van dit alles.

Een ieder wordt vriendelijk ontvangen en de reacties zijn overweldigend. Enkele woorden die de ruimten vullen zijn 'wat een sfeer', 'er is daadwerkelijk ruimte voor verbindingen', 'hebben ze dit echt zelf gedaan?', 'wat is het groot' maar bovenal is de ruimte gevuld met de positieve energie die er dag na dag zo voelbaar is. Ook in de werkplaats kijken de bezoekers hun ogen uit. Door de verschillende hoeken die er zijn gecreëerd is er daadwerkelijk plek voor iedereen tussen de 10 en 100 jaar om echt met handen te kunnen werken en van elkaar te kunnen en mogen leren.

Er blijven mensen binnendruppelen. Collega Jacob die nu tien weken bij Ilona werkt neemt het woord en spreekt over de inspiratie en het gevoel er te mogen zijn, wat Ilona zo sterk kan overbrengen. Dat verrijkt hem dagelijks. Hij vraagt om applaus en benoemde de legendarische woorden 'I have a dream'. Ilona grinnikt en zegt: 'I had a dream. De droom is waargemaakt en nu weer verder.'

'Bij de Halte' is een broedplek voor de buurt. Een faciliterend orgaan met een verlangen om te verbinden. Het is niet in één zin te vangen, het heeft meerdere gezichten zoals: dagbesteding, woonplekken en een buurthuiskamer. Mensen kunnen er door de weeks van 9:00 tot 16:00 uur terecht voor een kopje koffie of thee. Er worden activiteiten georganiseerd door buren, het sociale team, zorgaanbieders, ZZP'ers en door iedereen die maar wil. Het is een afspiegeling van de wereld op wijkniveau waar het belangrijk is dat over de drempel iedereen gelijk is. Het begrip 'samen' staat centraal.

Bron: https://www.deventerpost.nl/nieuws/algemeen/438426/-bij-de-halte-is-nu-officieel-geopend- 

©2019 Stichting Buurthuiskamer de Zandweerd | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin