Lentemiddag bij Zonnebloem Deventer Zuid

26-03-2019

Deventer - Zonnebloem Deventer Zuid heeft afgelopen week een succesvolle lentemiddag georganiseerd voor haar gasten.

In De Halte aan de Zwolseweg hebben ruim 50 mensen jeugdherinneringen opgehaald, meegezongen met liedjes uit de oude doos en is de Wensenboom gevuld met activiteiten die men graag met een vrijwilligster zou willen ondernemen. Ook is er een gouden Zonnebloem uitgereikt aan een vrijwilliger voor 40 jaar inzet bij de Zonnebloem en is afscheid genomen van een drietal anderen. Al met al een geslaagde en gezellige middag.

Afdeling Zonnebloem Deventer Zuid is ontstaan uit de fusie van voorheen de afdeling Zwolsewijk en De Worp. Na het vertrek van vele vrijwilligers en bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet in deze 2 oude afdelingen zijn er in het afgelopen jaar een aantal nieuwe vrijwilligers bijgekomen. Zij zijn met ondersteuning van derden gestart met huisbezoeken en het opzetten van een activiteitenkalender voor 2019. Deze lentemiddag hiervan de start.

De aanwezigen zijn afkomstig uit vooral de Platvoet, Zandweerd en de Worp. Daarnaast beslaat het werkgebied van Deventer Zuid ook de Binnenstad, Pothoofd en Rivierenwijk. Het is een bont gezelschap van mensen met een fysieke beperking; de doelgroep van de Zonnebloem. Mensen die zelf niet overal meer kunnen komen en zich verheugen op een gezellige middag of gewoon wat aandacht. Daar spelen de vrijwilligers van de Zonnebloem graag op in. Naast het alom bekende bezoekwerk worden regelmatig gezellige middagen, uitstapjes en zelfs vakanties georganiseerd.

Dankzij vele vrijwilligers, de goede voorbereiding en de medewerking van De Halte is de Lentemiddag soepel en probleemloos verlopen. Er zijn herinneringen opgehaald, nieuwe ideeën op tafel gekomen en er is lekker met elkaar gezongen. De koffie met gebak, de drankjes en hapjes, deels gesponsord door de nabijgelegen AH, zijn weer goed verzorgd.

Lijkt het u leuk om ook vrijwilliger te worden bij de Zonnebloem? Dat kan op verschillende manieren ,vaak in overleg op de tijd die u het beste uitkomt.. Zo kunnen we altijd mensen gebruiken voor bezoekwerk, begeleiding van activiteiten, die optreden als chauffeur of die een coördinatiefunctie ambiëren.
Of behoort u tot de doelgroep en wilt u in aanmerking komen voor de activiteiten of huisbezoeken van de Zonnebloem? Laat het ons weten!

Bron: https://www.deventerpost.nl/nieuws/algemeen/678690/lentemiddag-bij-zonnebloem-deventer-zuid 

©2019 Stichting Buurthuiskamer de Zandweerd | Alle rechten voorbehouden
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin